Βιογραφικό

Δημήτριος Χ. Παπαδάκης MD, DMD, FEBOMFS

Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός
Δημήτριος Παπαδάκης MD, DMD, FEBOMFS - Στοματικός και Γναθοπροσωπικικός Χειρουργός
 Απόφοιτος Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων – Στρατιωτικός Ιατρός ε.α.
 Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (MD)
 Απόφοιτος Οδοντιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (DMD)
 Μέλος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
 Μέλος Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής
Fellow of the European Board for Oro-Maxillo-Facial Surgery – Head & Neck Surgery
American College of Surgeons – ATLS Instructor Faculty Member
Μέλος της Επαγγελματικής Ένωσης Στοματικών και Γναθοπροσωπικών Χειρουργών Ελλάδος
Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής
Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κρανιογναθοπροσωπικής Χειρουργικής
Μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Στοματικών και Γναθοπροσωπικών Χειρουργών

Γεννήθηκα στα Χανιά το 1974. Τον Σεπτέμβριο του 1991, μετά την αποφοίτηση μου από το Λύκειο, εισήλθα κατόπιν Πανελληνίων Εξετάσεων στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ). Είμαι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Αποφοίτησα από την ΣΣΑΣ το 1997, ως αρχηγός της τάξης μου, με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού. Την ίδια χρονιά ξεκίνησα την ειδίκευση μου στη Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική, την οποία ολοκλήρωσα το 2002. Ακολούθως υπηρέτησα στη Γναθοπροσωπική Χειρουργική Κλινική του 251 ΓΝΑ ως Επιμελητής και κατόπιν Αναπλ. Διευθυντής.

Από το 2008 ασκώ την ειδικότητα μου αποκλειστικά σε ιδιωτική βάση, στα δύο ιατρεία μου στην Αθήνα και τα Χανιά. Διατηρώ χειρουργικά προνόμια σε ιδιωτικές κλινικές των Αθηνών και των Χανίων.

Είμαι Πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Στοματικών και Γναθοπροσωπικών Χειρουργών Ελλάδος, Fellow of the European Board of Oro-Maxillo-Facial Surgery / Head and Neck Surgery και Instructor Faculty Member του American College of Surgeons/ATLS.

Μετά από 27 χρόνια αποκλειστικής άσκησης της γναθοχειρουργικής (τα τελευταία 22 ως ειδικός ΣΓΠ Χειρουργός), τα χειρουργικά μου ενδιαφέροντα έχουν επικεντρωθεί στην υπολογιστικά καθοδηγούμενη στοματογναθοπροσωπική χειρουργική, την τραυματιολογία του προσώπου, την ορθογναθική χειρουργική, την κοσμητική χειρουργική του προσώπου, τη χειρουργική των σιελογόνων αδένων, τη χειρουργική με LASER και φυσικά στη χειρουργική του στόματος, την οστική ανάπλαση των γνάθων και την προκεχωρημένη οδοντική εμφυτευματολογία.

Διατηρώ χειρουργικά προνόμια στα νοσοκομεία Metropolitan General (Αθήνα),  Βιοκλινική Αθηνών, ΙΑΣΩ Παίδων (Αθήνα), Ιατρικό Περιστερίου (Αθήνα), Iasis Hospital (Χανιά) και Chania Clinic (Χανιά).