Τι είναι η Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική?

Η Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική (ΣΓΠΧ) είναι η μοναδική ιατρική ειδικότητα που απαιτεί την κατοχή δύο πτυχίων και δύο αδειών άσκησης επαγγέλματος, της ιατρικής και της οδοντιατρικής επιστήμης. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την πενταετή νοσοκομειακή χειρουργική ειδίκευση, προσφέρει στον Στοματικό και Γναθοπροσωπικό Χειρουργό την απαραίτητη ειδημοσύνη για την αντιμετώπιση των χειρουργικών νοσημάτων στην ανατομικά και νοσολογικά περίπλοκη περιοχή του στόματος, των γνάθων του προσώπου και του τραχήλου. Δείτε το πλήρες χειρουργικό φάσμα της ειδικότητας στην ιστοσελίδα μας www.maxillofacial.gr .

Γιατί να προτιμήσω έναν Στοματικό και Γναθοπροσωπικό Χειρουργό για την βελτίωση της αισθητικής του προσώπου μου?

Σε αντίθεση με άλλες ειδικότητες, η ΣΓΠΧ επικεντρώνεται αποκλειστικά στην περιοχή του προσώπου. Ο ΣΓΠ Χειρουργός έχει το μοναδικό προνόμιο να έχει εκπαιδευθεί στη χειρουργική όλων των δομών και όλων των ιστών του προσώπου, από τα οστά μέχρι και το δέρμα. Όλα αυτά δίνουν στον ΣΓΠ Χειρουργό μια βαθύτατη γνώση της αισθητικής και της λειτουργικότητας του προσώπου, που εξασφαλίζει την ασφαλή εκτέλεση όλων των πράξεων αισθητικής χειρουργικής του προσώπου.

Η αισθητική χειρουργική του προσώπου ανήκει στην Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική?

Η αισθητική χειρουργική δεν “ανήκει” σε κάποια ειδικότητα. Όσες ειδικότητες ασχολούνται με παρεμβάσεις αισθητικής ιατρικής (πλαστική χειρουργική, δερματολογία, οφθαλμολογία, ΩΡΛ κτλ) συνεχίζουν να έχουν ένα σημαντικό θεραπευτικό σκέλος παράλληλα με το σκέλος της αισθητικής ιατρικής. Η αισθητική-κοσμητική χειρουργική προσώπου περιέχεται στο επίσημο χειρουργικό φάσμα της ειδικότητας της ΣΓΠ Χειρουργικής και αποτελεί μέρος του ευρύτερου χειρουργικού φάσματος της.